Γιώργος Κατσίκας

  • Drums

Γιώργος Κατσίκας

Από το 1987 έως το 1992 υπήρξε μέλος και καθηγητής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ηρακλείου της Κρήτης.

Το 1992 ξεκινάει τις σπουδές του στα κλασσικά κρουστά στην Αθήνα και αργότερα συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών : Prokovief « O Πέτρος και ο Λύκος » , Αρχαίο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου).

Από το 1995 έως και σήμερα συνεχίζει την επαγγελματική του πορεία του ως καθηγητής στο Ωδείο Πολυρυθμία / Lab Music Education. Από το 2012 διδάσκει και στο LAB στην Αγίας Παρασκευής.
Έχει πάνω από 40 μαθητές ανά σχολική περίοδο, σε όλα τα επίπεδα και επιπλέον παραδίδει μαθήματα στο επαγγελματικό πρόγραμμα του LAB.

Έχει παραδώσει πολλά σεμινάρια πάνω σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους drummers.

Σε μια πρόσφατη Ευρωπαϊκή περιοδεία με τον Γιώργο Νταλάρα, βρέθηκε στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, στην Ελβετία και επίσης στο Ισραήλ.

Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια, έχει συνεργαστεί με μουσικά συγκροτήματα και τραγουδιστές, που καλύπτουν όλα τα είδη της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Κατά την χειμερινή περίοδο 2007 – 2008 και 2008 – 2009, έδινε παραστάσεις ως drummer στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακροπόλ : Αφιέρωμα στον Σακελλαρίδη , Αφιέρωμα στον Γιαννίδη )

Από το 2007 είναι endorser της Vic Firth.

Παραδίδει μαθήματα drums στις σχολές της Αθήνας και της Αγίας Παρασκευής.Video

Η αγαπημένη μου μουσική

Τα blogs μου


2015-10-01 12:29

Η επιστήμη μίλησε... Τα ντραμς προσφέρουν υγεία, ευτυχία και προστατεύουν από το στρες!

Αν και προσωπικά, έχω διατελέσει τις προηγούμενες δεκαετίες της ζωής μου τραγουδιστής, κιθαρίστας, μπασίστας και πιανίστας σε ροκ μπάντες, οφείλω να ομολογήσω ότι ανέκαθεν έδειχνα ένα μεγάλο σεβασμό στους ντράμερ. Είναι οι τύποι που δίνουν...

2015-02-12 21:10

Μουσική, η τέχνη των τεχνών!

Μουσική, είναι η τέχνη των ήχων, η τέχνη των τεχνών! Γιατί όμως χαίρει τέτοιας εκτίμησης και είναι αυτή που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλες τις τέχνες; Είναι αλήθεια ότι η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε στιγμή της ζωής μας, είτε αυτή...