Μουσική, η τέχνη των τεχνών!

Thursday, February 12, 2015 - 21:15

Μουσική, είναι η τέχνη των ήχων, η τέχνη των τεχνών! Γιατί όμως χαίρει τέτοιας εκτίμησης και είναι αυτή που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλες τις τέχνες;

Είναι αλήθεια ότι η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε στιγμή της ζωής μας, είτε αυτή είναι μικρή, καθημερινή, είτε είναι μία στιγμή ιδιαίτερη, μεγάλη, σπουδαία! Πράγματι έχει τη δύναμη να ξυπνάει μνήμες και συναισθήματα, εξημερώνει τα ήθη, διαμορφώνει χαρακτήρες, μπορεί ακόμα και να γιατρεύει ψυχές!

Άλλωστε πέρα από την ευχαρίστηση που μας προσφέρει η μουσική όταν απλά την ακούμε, η ενασχόληση μας με ένα μουσικό όργανο πολλαπλασιάζει τα οφέλη καθώς προσφέρει στον άνθρωπο τη χαρά της δημιουργίας, της έκφρασης, της επικοινωνίας, της ομαδικότητας. Ένα μάθημα μουσικής αρκεί για να οξύνει την αντίληψη, να αυξήσει την αυτοπειθαρχία και να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση μας!

Ως μουσικός αναρωτιέμαι... τι πιο όμορφο και ευλογημένο από την έκφραση "πάμε να παίξουμε!"
Για όλα τα παραπάνω λοιπόν (και όχι μόνο), όλοι έχουμε δικαίωμα στη μουσική και κατά τη ταπεινή μου άποψη την υποχρέωση, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι τα μαθήματα μουσικής (όσο και ο αθλητισμός) πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο κατά την εκπαίδευση και την ανάπτυξη ενός ανθρώπου.


Γιώργος Κατσίκας

Ξεκίνησε στα τέλη του ’70 με ρόκ μπάντες σε κινηματογράφους και κλάμπ (Tiffany’s,Κύτταρο).
Από το 1987 έως το 1992 υπήρξε μέλος και καθηγητής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ηρακλείου της Κρήτης.
Το 1992 ξεκινάει τις σπουδές του στα κλασσικά κρουστά στην Αθήνα και αργότερα συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών : Prokovief « O Πέτρος και ο Λύκος » , Αρχαίο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου).