Χριστόφορος Πιτσιδήμος

  • Drums

Χριστόφορος Πιτσιδήμος

Ο Χριστόφορος Πιτσιδήμος είναι μουσικός και γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Το 2003 γράφεται στη σχολή κρουστών του Ωδείου Αθηνών όπου φοιτά μέχρι την τάξη της ανωτέρας με δάσκαλο τον Δημήτρη Τζαφέστα και ολοκληρώνοντας παράλληλα τον κύκλο θεωρητικών μαθημάτων. Το 2007 γράφεται στο «Modern Music School» όπου παρακολουθεί για δύο χρόνια μαθήματα drums με δάσκαλο το Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Έπειτα στην ίδια σχολή παρακολουθεί και ολοκληρώνει το δυετές «professional program» που είναι και ο ανώτατος τίτλος της σχολής. Έκτοτε ασχολείται αλλά και εργάζεται στο χώρο της μουσικής ως «session μουσικός». Το 2009 συμμετείχε στη μουσικοθεατρική ομάδα «νυχτερινή κυβέρνηση» όπου σε συνεργασία με τη Μαίρη Καλδάρα πραγματοποίησε τρίμηνη περιοδεία με 40 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Από το 2014 κατοικεί στην Κρήτη και δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής με σχήματα όπως :

 

  • Μαρία Κώτη & skiouro5 (πανελλήνια περιοδεία 2018- συμμετοχή στο φεστιβάλ χαϊμαλίνα 2018- συναυλία κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις και Νίκος Καζαντζάκης 2018, φεστιβάλ κρουστών Ρεθύμνου 2021 και άλλους χώρους ανά την Κρήτη)
  • Δράσεις και αντιδράσεις «το τραγούδι μπροστά». Παράσταση για τις κοινωνικές ανισότητες (Θέατρο Ερωφίλη Ρέθυμνο 2016)
  • Alma Libre «στα παράθυρα του κόσμου». (Θέατρο Ερωφίλη Ρέθυμνο 2020)
  • Scarmi band (μουσικοθεατρική ομάδα) με έργα «ΗΤΤΑ» (Δημήτρης Δημητριάδης) συμμετοχή στη σύνθεση και στη δράση επί σκηνής ως μουσικός πραγματοποιώντας Πανελλήνια περιοδεία 16 παραστάσεων το 2021 «ΞΕΝΟΣ- ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΡΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» στα πλαίσια του προγράμματος του υπουργείου πολιτισμού «όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με συμμετοχή στη σύνθεση και δράση επί σκηνής με 3 παραστάσεις στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας και άλλους χώρους στην Κρήτη και στην Αθήνα. «VOLTA» πρωτότυπη περιπατητική παράσταση στο Ρέθυμνο με συμμετοχή στη σύνθεση της μουσικής.
  • Από το 2022 εργάζεται στο παράρτημα του Ελληνικού ωδείου στο Ρέθυμνο ως δάσκαλος drums.Χριστόφορος Πιτσιδήμος

Ο Χριστόφορος Πιτσιδήμος είναι μουσικός και γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα.