Γιάννης Ταμπακάκης

  • Πιάνο

Γιάννης Ταμπακάκης

Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού πιάνου στην ηλικία των έξι ετών και αποφοίτησε το 2000 από το Ελληνικό Ωδείο με πτυχίο Πιάνου από τη τάξη της καθηγήτριας Τζένης Χαραμουντάνη με βαθμό Άριστα. Απέκτησε το πτυχίο Ωδικής την ίδια χρονιά με βαθμό Άριστα με καθηγητή τον Νίκο Αντωνακάκη.

Ήταν μέλος της Νεανικής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου από το 1996-1998 υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας φωνητικής Κατερίνας Τσαγκαράκη.

To 2009 απέκτησε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με βαθμό Άριστα με καθηγητή τον Γιάννη Κιαγιαδάκη.

Τα τελευταία δέκα χρόνια παραδίδει μαθήματα πιάνου σε μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου ενώ παράλληλα έχει τον δικό μου χώρο-home studio που κάνει κάποιες μουσικές παραγωγές-demos.

Έχει αναλάβει κατά καιρούς μπάντες, επαγγελματικές και μη, σε διάφορα ρεπερτόρια στήνοντας τη ροή και ενορχηστρώνοντας το υλικό τους.

Οι Vinyl Plus ήταν ένα δημιούργημα του αποτελούμενο από έξι μέλη( πιάνο, τρομπόνι, σαξόφωνο, τύμπανα, κοντραμπάσο και φωνή) στηριζόμενο σε ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο.

Έχει συνεργαστεί με επώνυμους καλλιτέχνες της ελληνικής δισκογραφίας ενώ παράλληλα συμμετέχει σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα και με παρουσίες σε μουσικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Από το 2003 μέχρι σήμερα τις καλοκαιρινές περιόδους συνεργάζεται με μεγάλες τουριστικές μονάδες της Κρήτης( Elounda Mare,Porto Elounda,Stella Palace,Nana Princess κ.α.) με αποκλειστικά ξένο ρεπερτόριο μαζί με τη Νίκη Φουντούλη στο τραγούδι δημιουργώντας τους KARMA duet και κυκλοφορούν το πρώτο τους cd single το καλοκαίρι του 2023 με τίτλο ‘Θα ταξιδέψω’.

 Γιάννης Ταμπακάκης

Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού πιάνου στην ηλικία των έξι ετών και αποφοίτησε το 2000 από το Ελληνικό Ωδείο με πτυχίο Πιάνου από τη τάξη της καθηγήτριας Τζένης Χαραμουντάνη με βαθμό Άριστα.