Μαργαρίτα Παπαδημητρίου

  • Φωνητική

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου

H Μαργαρίτα Παπαδημητρίου είναι μουσικός – τραγουδίστρια, με ευελιξία και πολυσχιδή δραστηριότητα σε ετερόκλητα είδη μουσικής, αλλά με ειδίκευση κυρίως στα backing vocals και το vocal arrangement.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και κλασσικό τραγούδι. Διαθέτει Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας (Κεντρικό Ωδείο) και Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα και Α’ Βραβείο (Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος). Το 2019 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου
Πανεπιστημίου, όπου και συνεχίζει τις σπουδές της στη Διεύθυνση Χορωδίας.
To 2021 κατέκτησε το Level 3 Certification in Music Performance – Final Grade on Vocals με διάκριση από τα RSL Awards London.
Είναι μέλος της επαγγελματικής Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δ. Αθηναίων, του progressive rock συγκροτήματος SL Theory και των ΜΙΑ (Vocal Trio).
Το 2012 ίδρυσε το βραβευμένο Φωνητικό Σύνολο “Voice Box”, το οποίο και διευθύνει μέχρι σήμερα.
Η φωνή της, ως Voice Over Artist, ακούγεται σε πληθώρα διαφημιστικών σποτ, σε μεταγλωττίσεις ταινιών κινουμένων σχεδίων, καθώς και σε πολύ γνωστά παιδικά παιχνίδια.
Διδάσκει σύγχρονο τραγούδι στο Ωδείο Lab Music Education (Καλλιθέα) και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στα Ωδεία Lab Music Education (Νέα Σμύρνη και Ζωγράφου). Επίσης, τις γνώσεις και την εμπειρία της σε backing vocals, acapella arrangement και φωνητικό αυτοσχεδιασμό μοιράζεται σε επιτυχημένα σεμινάρια, ως εισηγήτρια.
Στην ελληνική δισκογραφία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 200 άλμπουμ, είτε ως vocalist (Solo ή/και Backing) ή ως πιανίστα, συνεργαζόμενη με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες της έντεχνης, jazz, pop, rock–metal και musical σκηνής.
Τέλος, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.500 ζωντανές εμφανίσεις (συναυλίες, μουσικό θέατρο κλπ.), στις περισσότερες μουσικές και θεατρικές σκηνές της Ελλάδας, καθώς και στο εξωτερικό.
Επίσημη ιστοσελίδα: www.margaritapapadimitriou.com


Video

Η αγαπημένη μου μουσική