Σεμινάριο - παρουσίαση κύκλου σπουδών 'Rudimental Drumming'

Monday, September 7, 2020 - 11:45
Το πρώτο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το rudimental drumming στην Ελλάδα έρχεται τον Οκτώβριο στο Lab!
Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης και ο Αλέξανδρος Νεδέλκος δημιούργησαν υπό την αιγίδα και στήριξη του Lab Music Education ένα διετές ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφοσιωμένο στο rudimental drumming. 
Το course βασίζεται σε δύο κύριους άξονες φοίτησης: 
α) στο παραδοσιακό rudimental / marching drumming, έτσι όπως μας έρχεται από τους περασμένους αιώνες μέχρι και σήμερα από την Ευρώπη και την Αμερική και
β) στην εφαρμογή της γλώσσας και κώδικα των rudiments στο syncopation, στα μονά μέτρα μέσω της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής αλλά και στον αυτοσχεδιασμό.
 
Κατά την διάρκεια των τεσσάρων πενταμήνων της φοίτησης ο σπουδαστής, πέρα από το υψηλό επίπεδο τεχνικής και ανάγνωσης παρτιτούρας που θα αποκτήσει, θα βιώσει παράλληλα και την εμπειρία του ομαδικού παιξίματος με τη συμμετοχή του σε ντουέτα και ομάδες (drum corps).
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε drummers που έχουν ήδη ένα βασικό επίπεδο τεχνικής και εξοικείωση με την αλφάβητο των rudiments. Οι συμμετέχοντες θα επιλέγονται μετά από ακρόαση.
 
Στο σεμινάριο - παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δηλώσουν συμμετοχή στις ακροάσεις, αλλά και να μάθουν περισσότερα σχετικά με το δομή και την ύλη του προγράμματος. 
 
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
Έναρξη 7μμ
Είσοδος ελεύθερη
Lab Athens | Σουλτάνη 12
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με το lab Athens στο 210 3839400.
 
✷ Αλέξανδρος Νεδέλκος:
 
Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος γεννήθηκε το 1979 στην Έδεσσα, όπου και πέρασε τα παιδικά και σχολικά του χρόνια. Στην εφηβεία του συμμετέχει σε μουσικά σχολικά groups.
 
Το 1997 μετακομίζει στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικής. Μεταξύ άλλων, συμμετέχει ενεργά στη Μουσική ομάδα των σχολών του Ηρακλείου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος και συνδιοργανωτής του μουσικού φεστιβάλ "Voutstock". Παράλληλα, παίζει με διάφορες μπάντες σε μαγαζιά και φεστιβάλ, εντός και εκτός Ηρακλείου.
 
Μετά τις σπουδές του ανεβαίνει στην Αθήνα και ιδρύει την εταιρεία Web and Art Solutions, με αντικείμενο πάνω στο web design, security & server management. Αποκτά επίσης μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, εργαζόμενος ως καθηγητής και εισηγητής πληροφορικής σε φροντιστήρια και κέντρα πληροφορικής.
 
Ταυτόχρονα, σε ένα παράλληλο σύμπαν, συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμα groups, με πολλά lives σε διάφορα μαγαζιά, μουσικές σκηνές και events στην Αθήνα και επαρχία. Αυτή την περίοδο παίζει με τους 4 On The Floor και Athens Lounge Orchestra.
 
Έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Γιώργο Κατσίκα, Τάκη Κανέλλο, Σπύρο Τσούτση, Τόλη Αρσενίδη, Δημήτρη Δεσύλλα, Μάριο Ιωάννου, Φώτη Γιαννόπουλο, Σπύρο Παναγιωτόπουλο και Μιχάλη Ευδαίμων.
 
Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος το τελευταίο διάστημα ασχολείται επισταμένα με το rudimental drumming και την διάδοση του στην Ελλάδα. Είναι εκπρόσωπος της χώρας μας στον παγκόσμιο οργανισμό SIRD (Society of International Rudimental Drummers).
Είναι εκπρόσωπος της χώρας μας στον παγκόσμιο οργανισμό SIRD (Society of International Rudimental Drummers) και ιδρυτής της κοινότητας Greek Rudimental Drumming Community (GRDC).
 
Είναι επίσης παρουσιαστής και παραγωγός της δικτυακής εκπομπής Woodiments, η οποία παρουσιάζει Έλληνες και ξένους drummers, με θεματολογία που έχει αφετηρία το rudimental drumming. 
 
 
Για περισσότερα videos και πληροφορίες για το έργο του Αλέξανδρου Νεδέλκου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του https://www.nedelkos.gr και την Facebook σελίδα του:  https://www.facebook.com/pg/Alexander.Nedelkos.Page/ 
 
Ιστοσελίδα της εκπομπής Woodiments: https://www.woodiments.com 
 
✷ Νίκος Σιδηροκαστρίτης:
 
Γεννήθηκε το ΄63 στην Αθήνα.
Μεγάλωσε σε διαμέρισμα με την προσμονή της Άνοιξης.
Το 1978 ξεκινάει την έμπρακτη σχέση του με την Μουσική. Κάνει κάποιες σπουδές, ακούει μουσικές από άλλους τόπους. Στο δρόμο αυτό συναντάει ανθρώπους, παίζει μουσική μαζί τους, συνεργάζεται, κάνει φίλους, ερωτεύεται, κάνει οικογένεια, χαίρεται – λυπάται, απογοητεύεται – ελπίζει, ονειρεύεται, προσγειώνεται στην πραγματικότητα, νοσταλγεί. Μένει στο μονοπάτι.
Αυτά και άλλα τόσα προσπαθεί να χαράξει στην σιωπή με δυο κομμάτια ξύλο.