Σεμινάριο Jazz αυτοσχεδιασμού με τον Βασίλη Ξενόπουλο

Thursday, April 18, 2019 - 19:00

Ο σαξοφωνίστας Βασίλης Ξενόπουλος επιστρέφει στο LAB Music Education για να παρουσιάσει τη δική του προσέγγιση στο πώς μπορούμε να αναπτύξουμε καλύτερα τις ιδέες μας στον jazz αυτοσχεδιασμό, μέσα από διάφορα ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα. Το σεμινάριο θα έχει interactive χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις διάφορες τεχνικές στα μουσικά τους όργανα.

Μάθετε περισσότερα για τον Βασίλη στο site του www.vasilisx.com/

Έναρξη 7μμ
Είσοδος Ελεύθερη
Σουλτάνη 12
-------------------------------------------------------------------------------------------
Σύντομο βιογραφικό:

Ο Βασίλης Ξενόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι σαξοφωνίστας και συνθέτης και κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο. Η αγάπη του για τη τζαζ φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία και τον οδήγησε σε μεγάλες διακρίσεις, όπως η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ορχήστρα νέων τζαζ 1999 και η απονομή του Berklee International Tour Scolarship την ίδια χρονιά. Στο Berklee College of Music φοίτησε υπό την καθοδήγηση μεγάλων προσωπικοτήτων της τζαζ όπως οι Andy McGhee, Billy Pierce και George Garzone και έβαλε τις
βάσεις για να χτίσει το στιλιστικό του χαρακτήρα ο οποίος έρχεται μέσα από την παράδοση της τζαζ.
Το 2002 μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο και άρχισε να συνεργάζεται με κορυφαίες φυσιογνωμίες της Βρετανικής τζαζ όπως ο Alan Barnes, Jim Mullen, Ray Gelato, Mark Nightingale, Steve Waterman, Derek Nash, Bruce Adams, Martin Shaw, Nigel Price και πολλούς άλλους.
Έχει συμμετάσχει σαν sideman σε πολλές δισκογραφικές δουλειές
καλλιτεχνών από όλο το κόσμο. Σε προσωπικό επίπεδο, το 2011
κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ στην εταιρεία 33Jazz με τίτλο ''Loud City'' το οποίο αποτελεί μια συλλογή από original συνθέσεις.
Το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος ''The Wind Machine'', ο οποίος αποσπά διθυραμβικές κριτικές από την πλειοψηφία των βρετανικών μέσων ενημέρωσης όπως οι Times, o Guardian και το BBC. Θεωρείται ένας από τους πιο ''in demand'' μουσικούς στην Ευρώπη με περίπου 250 εμφανίσεις κάθε χρόνο και έχει χαρακτηριστεί από την ιστιοσελίδα London Jazz News σαν ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της εγχώριας σκηνής.