Νέο Επαγγελματικό Πρόγραμμα σε συνεργασία με το Codarts Rotterdam

Tuesday, September 3, 2019 - 19:15

Η εμπειρία μας στη μουσική εκπαίδευση, αλλά και η στρατηγικής σημασίας συνεργασία μας με ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα μουσικά κονσερβατόρια της Ευρώπης, το Codarts του Ρότερνταμ της Ολλανδίας, οδήγησε στη δημιουργία 2 νέων προγραμμάτων που έρχονται να αντικαταστήσουν το Επαγγελματικό πρόγραμμα.

Αυτά είναι το Jazz Program & το Popular Music Program του lab.

Δύο προγράμματα τα οποία έχουν ως σκοπό να συγκεντρώσουν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της χώρας, και είτε να τα προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ανωτάτου επιπέδου σπουδές στο εξωτερικό, είτε να προσφέρουν αντίστοιχου επιπέδου σπουδές στην Ελλάδα. Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουν στους σπουδαστές τους όσο το δυνατόν περισσότερες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, αλλά και εμπειρία σε εντελώς ρεαλιστικές συνθήκες (συναυλίες, ηχογραφήσεις, auditions, πρακτική άσκηση ως καθηγητές στα lab, κλπ).
Το Jazz και το Pop Program του lab θα έχουν σε σταθερή βάση και την υποστήριξη των καθηγητών του Codarts, που θα επισκέπτονται τη χώρα μας, καθώς και πολλών ακόμα διεθνούς φήμης guest teachers!

✦ Δομή Προγράμματος

➤ Το πρόγραμμα διαρκεί 1+2 έτη
➤ Το πρώτο έτος είναι το επίσημο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα του Codarts.Mε την επιτυχή ολοκλήρωσή του κάποιος θα πρέπει να είναι σε θέση να κριθεί επιλέξιμος ως προπτυχιακός φοιτητής του Κονσερβατορίου του Ρότερνταμ.
➤ Με την επιτυχή ολοκλήρωση του συνόλου του προγράμματος (3 έτη), δίδεται το πτυχίο του επαγγελματικού προγράμματος του lab.
➤ Το μέσο εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποτελείται από 1 ατομικό 45λεπτο μάθημα στο όργανο του κάθε μαθητή, 4 60λεπτα ομαδικά μαθήματα και 1 90λεπτο ensemble. Σε προκαθορισμένες αλλά και έκτακτες περιόδους, πραγματοποιούνται και masterclasses, webinars, jams, συναυλίες και ηχογραφήσεις.
➤ Οι συμμετέχοντες επιλέγονται μετά από ακρόαση.
➤ Υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στον 2ο χρόνο του προγράμματος.
➤ Κατά τη διάρκεια του 3ου έτους, δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης ως καθηγητής μουσικής στα lab.
➤ Τα συγκεκριμένα προγράμματα παρέχονται μόνο στο LAB της Αθήνας (Σουλτάνη 12, Εξάρχεια).
Μάθε περισσότερα ακολουθώντας τον σύνδεσμο και δήλωσε συμμετοχή στις ακροάσεις που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.
https://www.labmusiceducation.gr/professional-program

#jointhelab
#teachingbyheart
#gopro
#codartsjazz
#codartspop

 
 

--