Εργαστήριο Τραγουδιού με τον Νίκο Πορτοκάλογλου

Saturday, November 10, 2018 - 18:15

 

 

Ο ιδιαίτερα αγαπητός μουσικός και τραγουδοποιός, Νίκος Πορτοκάλογλου, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο Ελληνικό δίκτυο σχολών σύγχρονης μουσικής, το LAB Music Education, παρουσιάζουν έναν πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μαθημάτων για νέους τραγουδοποιούς.

Πάρτε μια γεύση παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο:

 

 

Έναρξη μαθημάτων: Νοέμβριος 2018
Αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα / Διάρκεια μαθήματος:
10-15 άτομα 2 
ώρες/εβδομάδα
15-20 άτομα 3 ώρες/εβδομάδα

Διάρκεια κύκλου μαθημάτων: 16 εβδομάδες
Κόστος: 149€/μήνα
Ημέρα και ώρα μαθημάτων: Τρίτη 7μμ
Έδρα μαθημάτων: LAB Athens (Σουλτάνη 12, Εξάρχεια)

Ο κύκλος μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με μία συναυλία στην οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό οι συνθέσεις των συμμετεχόντων και θα ηχογραφηθούν ζωντανά.
Για την προετοιμασία της συναυλίας, θα υπάρξει συνεργασία με το τμήμα φωνητικής του lab.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο 2103839400 ή στο info@labmusiceducation.gr

 

'Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί το μυστήριο της δημιουργίας ενός τραγουδιού.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε νέους όλων των ηλικιών που γράφουν (ελληνικούς) στίχους, μουσική ή και τα δύο. Επίσης σε μουσικούς και τραγουδιστές που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη της τραγουδοποιίας.

Το εργαστήριο τραγουδιού θα είναι τόπος συνάντησης και συνεργασίας. Συζήτηση πάνω στα κίνητρα, τις επιρροές και τους στόχους του καθενός, ανάλυση αγαπημένων τραγουδιών και προπαντός πολλή πρακτική. Δουλειά για το σπίτι πάνω σε επιλεγμένα στιχουργικά θέματα, μελοποιήσεις από τους συνθέτες της παρέας, αλλά και επιτόπου ομαδικός αυτοσχεδιασμός.
Στόχος του εργαστηρίου να εμπλουτιστούν τα εκφραστικά μας μέσα και να βελτιωθεί η τεχνική μας στο στίχο και τη σύνθεση, καθώς και η ικανότητα να ακούμε και να επικοινωνούμε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, που άλλοτε θα είναι οι συνεργάτες και άλλοτε οι ακροατές της δουλειάς μας.
Επίσης, η δημιουργία τραγουδιών μέσα από διαδικασία προσωπικής δουλειάς αλλά και αλληλεπίδρασης και συνεργασίας.
Είμαι σίγουρος πως συμπληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων θα έχουμε μια πλούσια συγκομιδή τραγουδιών που θα παρουσιαστούν σε μια συναυλία που θα ηχογραφηθεί.
Φέτος κλείνουν 35 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς μου με τους Φατμέ. Έχω ηχογραφήσει μέχρι τώρα πάνω απο 350 τραγούδια και έχω γράψει πολλά περισσότερα που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Κι όμως ακόμα δεν ξέρω πώς γράφονται τα τραγούδια. Ευτυχώς. Γιατί αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως εκείνα που αξίζουν δεν προέρχονται από τις συνταγές, τις βεβαιότητες και τις ιδεολογίες μας, αλλά από το βαθύτερο και άγνωστο κομμάτι μας. Είναι εκείνα που μας ξαφνιάζουν και μας αποκαλύπτουν αισθήματα και σκέψεις που κρύβουμε ακόμα και από τον εαυτό μας. Γι αυτό και είναι πολύτιμα για μας και για τους άλλους.
Δεν ξέρω από πού έρχεται η έμπνευση η τι ακριβώς είναι, αλλά ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να περνάς ατελείωτες ώρες ψάχνοντας να βρεις τη σωστή λέξη, το ρυθμό που θα σε απογειώσει ή το μελωδικό άνοιγμα που χρειάζεται το ρεφραίν.
Δεν ξέρω πώς και γιατί πετάγεται η πρώτη σπίθα , αλλά ξέρω πόση υπομονή ,πείσμα και πίστη χρειάζεται για να ανάψεις μια αληθινή φωτιά.
Μην περιμένετε λοιπόν μαγικές συνταγές για να γράψετε το τέλειο τραγούδι ή το απόλυτο χιτ. Αν αυτό είναι που ψάχνετε, θα απογοητευτείτε. Αν όμως ψάχνετε για κάποιον που θα σας μιλήσει βιωματικά για τη σχέση του με την τέχνη μας και τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις συγκινήσεις που του έχει χαρίσει, αν ψάχνετε για  σκληρή δουλειά, εξάσκηση και βελτίωση των τεχνικών και εκφραστικών σας μέσων, τότε καλώς ήλθατε στο Εργαστήριο Τραγουδιού.'
Νίκος Πορτοκάλογλου