Ακροάσεις του κονσερβατορίου του Ρότερνταμ (Codarts) στην Αθήνα

Friday, March 22, 2019 - 09:00

 

 

Με μεγάλο ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε την έναρξη της επίσημης συνεργασίας του LAB με το Codarts!
 
Ένα από τα κορυφαία μουσικά πανεπιστήμια της Ευρώπης, το κονσερβατόριο του Ρότερνταμ (Codarts), θα διεξάγει εισαγωγικές ακροάσεις για πρώτη φορά στην Αθήνα!
Οι ακροάσεις θα φιλοξενηθούν στο LAB Music Education στα πλαίσια της έναρξης συνεργασίας των 2 οργανισμών, η οποία θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς.
Οι ακροάσεις αφορούν στα τμήματα Jazz & Pop του Codarts.

Δεν αποτελεί μυστικό, ότι εδώ και αρκετά χρόνια, τα κονσερβατόρια της Ολλανδίας αποτελούν την πιο ποιοτική αλλά και ρεαλιστική επιλογή για ανωτάτου επιπέδου μουσικές σπουδές (Bachelor, Master). Δεκάδες νέοι μουσικοί από τη χώρα μας κάνουν αυτήν την επιλογή και κρίνοντας από τις επιτυχίες τους, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως νιώθουν δικαιωμένοι για την απόφασή τους.
Οι λόγοι είναι το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών, οι εξαιρετικοί καθηγητές, η ενεργή μουσική σκηνή της χώρας, αλλά παράλληλα το προσιτό κόστος διαβίωσης και το πολύ χαμηλό κόστος διδάκτρων, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό τους επιδοτείται για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.
Πιο συγκεκριμένα, το Codarts (έτος ίδρυσης 1930), αποτελεί έναν πόλο έλξης για ταλαντούχους μουσικούς από ολόκληρο τον κόσμο. 1000 μαθητές από 65 εθνικότητες σπουδάζουν σ' ένα από τα τμήματά του.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το Codarts το 1978 ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο εκτός Η.Π.Α που προσέφερε πρόγραμμα jazz σπουδών!

Εμπόδιο πάντα αποτελούσε η δυσκολία εισαγωγής. Εκατοντάδες μουσικοί δοκιμάζουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις τους, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό εξ'αυτών καταφέρνει να επιλεγεί.
Με τη διεξαγωγή ακροάσεων στην Αθήνα αλλά και την προσεχή δημιουργία ενός επίσημου προπαρασκευαστικού προγράμματος στο LAB, φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε περισσότερους νέους μουσικούς της χώρας μας να κερδίσουν μια θέση και να συνεχίσουν εκεί τις σπουδές τους.

Η συμμετοχή στις ακροάσεις δεν περιορίζεται στους μαθητές του LAB.

 
Περισσότερες πληροφορίες για το codarts => www.codarts.nl/en/
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Γιώργου Πουλιάση (τελειόφοιτου φοιτητή του Codarts και απόφοιτου του επαγγελματικού προγράμματος του lab).
 
Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στις ακροάσεις, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. 
 
CAPTCHA

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.