Sharing is caring... Για επαγγελματίες μουσικούς και όχι μόνο!

Monday, May 29, 2017 - 19:30

Το Lab Music Education είναι ένα δίκτυο σχολών μουσικής που προσφέρει πολλά περισσότερα από απλά μαθήματα μουσικής. Κάθε σχολή είναι ένας χώρος γεμάτος από διαφορετικούς ανθρώπους, καθηγητές ή μαθητές, που ασχολούνται (είτε επαγγελματικά, είτε για χόμπι) με τη μουσική και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτή.  Και αυτό ακριβώς είναι που σου δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες που δεν μπορεί να σου δώσει ένα ιδιαίτερο μάθημα στο σπίτι.

 

Γιατί εκτός από τα μαθήματα μουσικής, μπορείς να συμμετέχεις σε:

  • Εβδομαδιαία σεμινάρια
  • Μουσικά camps
  • Ετήσιες συναυλίες αποφοίτησης
  • Διάφορες συναυλίες και jams

και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια μιας μουσικής σχολής που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους με κοινούς στόχους.

 

Ειδικά εάν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό το αντικείμενο, ένα από τα βασικότερα που κερδίζεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι αυτή η επαφή με άλλους συναδέλφους και η δικτύωση. Τα live της σχολής στα οποία συμμετέχεις, αλλά και τα live στα οποία παρουσιάζεσαι για να παρακολουθήσεις συμμαθητές σου, καθηγητές σου ή άλλους μουσικούς, είναι εκτός από διασκέδαση και ο τρόπος για να σε ακούσουν και να τους ακούσεις. Να γνωρίσεις άτομα με τα οποία μπορείς να επικοινωνήσεις. να μάθεις, να συνεργαστείς. Με λίγα λόγια, εάν θέλεις να πετύχεις ως μουσικός, θα πρέπει να συμμετέχεις και να ενδιαφέρεσαι για το τι γίνεται γύρω σου.

 

Επιπλέον, για έναν επαγγελματία μουσικό είναι πολύ σημαντικό να βρει τους κατάλληλους μουσικούς για τη μπάντα του και αυτή είναι μία πρόκληση για πολλούς. Γι’ αυτό και μέσω του δικτύου του LAB αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα και στοχευμένα.

  1. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του LAB είναι προσβάσιμα από όλους τους μαθητές και τα γκρουπ (fb groups) κάθε οργάνου είναι γεμάτα από μουσικούς που θέλουν να παίξουν μουσική. Όταν χρειάζεσαι κάποιο όργανο δεν έχεις παρά να αναρτήσεις την επιθυμία σου στο σχετικό γκρουπ.
  2. Χρησιμοποίησε τον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής σου για να αναζητήσεις το όργανο που χρειάζεσαι.
  3. Η πιο απλή και αποτελεσματική λύση: ρώτα τον διπλανό σου, τον καθηγητή σου, τον άνθρωπο που έπαιζε στη διπλανή αίθουσα.

 

Αυτός είναι ο τρόπος για να δικτυωθείς ως επαγγελματίας μουσικός. Και ποτέ μην ξεχνάς ότι, όπως και σε κάθε επάγγελμα έτσι και στο χώρο της μουσικής, για να επιβιώσεις και να πετύχεις, απαιτείται επαγγελματισμός, σεβασμός, θέληση και συνέπεια!