Το LAB Music Education σε συνεργασία με την Νο1 εξεταστική επιτροπή της Ευρώπης, το RSL - Rockschool.

Monday, April 24, 2017 - 13:15

Το δίκτυο του LAB Music Education πλέον προσφέρει σε όλους τους μαθητές, τη δυνατότητα να πάρουν μία διεθνή πιστοποίηση στο όργανο που αγαπούν, από τη Νο1 εξεταστική επιτροπή της Ευρώπης, το RSL  Rockschool.

 

Το RSL - Rockschool δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει, σε όσους έχουν επιλέξει τη σύγχρονη μουσική, τη δυνατότητα να πάρουν τον ίδιο τίτλο σπουδών που υπάρχει αντίστοιχα και για την κλασική μουσική.

 

Έτσι λοιπόν, η Rockschool παρέχει εξετάσεις στην ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, drums, μοντέρνο πιάνο και τραγούδι. Οι εξετάσεις γίνονται σε 8 επίπεδα (grades) που περιέχουν την ύλη από Προκαταρκτική ως Ανωτέρα.

 

Μπορείτε να επιλέξετε επίσης μεταξύ 2 ειδών διπλωμάτων. Το Performance Diploma (δίπλωμα ερμηνείας) & to Teaching Diploma (δίπλωμα διδασκαλίας). Καθένα από τα δύο διπλώματα έχει δύο τύπους: Επιπέδου 4 & Επιπέδου 6, σύμφωνα με το NQF (National Qualification Framework). To Επίπεδο 4 είναι πιστοποιητικό Ανώτερης εκπαίδευσης, ισότιμο με τον 1ο χρόνο Bachelor, ενώ τo επίπεδο 6 είναι ισοδύναμο με πτυχίο Bachelor.

 

Οι ονομασίες των Διπλωμάτων είναι:

  • Diploma in Music Performance: DipRSL(Perf) at Level 4
  • Licentiate in Music Performance LRSL(Perf) at Level 6
  • Diploma in Music Teaching (DipRSL) at Level 4
  • Licentiate in Music Teaching (LRSL) at Level 6

 

Μέσα από μία σύγχρονη και οργανωμένη ύλη, οι μαθητές διδάσκονται από μία ευρεία γκάμα μουσικών κομματιών και τεχνικών, στις οποίες καλούνται να εξεταστούν σε συγκεκριμένη περίοδο κάθε χρόνο, από πιστοποιημένους εξεταστές της  RSL - Rockschool σε εξεταστικά κέντρα ανά την Ελλάδα (Το LAB Athens αποτελεί κεντρικό εξεταστικό κέντρο για τα LAB της Αττικής).

 

Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, ανάλογα με το επίπεδό του, να εξεταστεί αν και όταν αυτός το επιθυμεί, σε συνεργασία με τον καθηγητή του. Το κόστος των εξέταστρων είναι πολύ λογικό και κυμαίνεται ανά επίπεδο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος εξέταστρων της Rockschool δείτε εδώ.       

 

Για τους μαθητές του LAB Music Education, οι εξετάσεις αντί για το μήνα Ιούνιο θα λαμβάνουν χώρα τον Οκτώβριο (αιτήσεις μέχρι 30 Μαΐου, πληρωμή εξέταστρων μέχρι 30 Ιουνίου), κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό ειδικά για όσους έχουν φορτωμένο πρόγραμμα τον Ιούνιο (που είναι η κλασική περίοδος εξετάσεων πχ για μαθητές-φοιτητές).

 

Διάβασε εδώ γιατί να επιλέξεις την πιστοποίηση του RSL - Rockschool.