Σοφία Σαρρή

  • Vocals

Σοφία Σαρρή

Η Σοφία Σαρρή ξεκίνησε να τραγουδάει στα 16 σε μια μέταλ μπάντα στα Χανιά της Κρήτης και αυτό της άρεσε πολύ.

Αργότερα βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το τμήμα θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών ως την τέλεια δικαιολογία για να αφιερωθεί πλήρως στη μουσική.

Παράλληλα με τις σπουδές της στο σύγχρονο τραγούδι με τη Νατάσα Φλουρή και στο κλασικό φλάουτο στο Εθνικό Ωδείο συμμετέχει σε ένα σωρό μουσικά project (jazz,metal,ελεύθερου αυτοσχεδιασμού...) ώσπου αφοσιώνεται στην post-rock μπάντα της Night on Earth. Μαζί τους οργώνει επί 5-6 έτη συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ πανελληνίως και εξωτερικώς και κυκλοφορούν δύο δίσκους .

Με τις Σανάδες και τους word of mouth κολύμπησε στον φωνητικό παράλληλο κόσμο του a cappela και του πολυφωνικού τραγουδιού με επίσης χιλιόμετρα συναυλιών στο ενεργητικό τους. Για τις ανάγκες της διαδρομής φρόντισε να παρακολουθεί σεμινάρια πολυφωνικού βουλγάρικου, κλασικού οθωμανικού τραγουδιού, jazz αυτοσχεδιασμού ( Sheila Jordan , Catchie Kartwright..) και να κρατάει ανοιχτά αυτιά για ό,τι άλλο θα εμπλούτιζε τις γνώσεις της πάνω στο βασικό ερώτημα που κατατρώει την ύπαρξη της : τι μπορεί να κάνει η ανθρώπινη φωνή. Επίσης στο πέρασμα της από το ελληνικό τραγούδι συνεργάζεται συναυλιακά και δισκογραφικά με τους : Θανάση Παπακωσταντίνου, Φοίβο Δεληβοριά, Νίκο Πορτοκάλογλου κ.α.. Πρόσφατα οργανώνει διακαώς το προσωπικό της project ως singer/songwriter αμφιβόλου εμπορικής αξίας.

Τελικά ξεκινάει να διδάσκει σύγχρονο τραγούδι στο LAB και αναθεωρεί τις απόψεις της για τις μουσικές σχολές και τα ωδεία βρίσκοντας το γόνιμο έδαφος που χρειαζόταν ώστε να συνεχίσει την μουσική της αναζήτησή επικοινωνώντας συγχρόνως την τρέλα της για το τραγούδι.

 

Δισκογραφία:

Night on earth - Stage/radio (Outlandish 2006)

Night on earth- Second hand (Sony BMG/ΑΧΟΣ 2008)

Borderline syndrome - Stateless (D.I.Y 2012)

 

Δισκογραφικές συμμετοχές:

Word of mouth – I am beatbox (great big world) (DNA label 2015)

Νίκος Πορτοκάλογλου - ίσως ( ο ταχυδρόμος) (universal 2012)

Θανάσης Παπακωσταντίνου - ο ελάχιστος εαυτός ( ο Φέγγαρος) ( inner ear 2011)

Θανάσης Παπακωσταντίνου – πρόσκληση σε δείπνο κυανίου ( το Φίλεμα ) (Αχός 2014)

Ο Γάιδαρος ο Μένιος - Στέλλα Μιχαηλίδου/Κώστας Βόμβολος (η νεράιδα)

Χαϊνηδες - η κάθοδος των σαλτιμπάγκων (ΜΒΙ 2008) Digital alkemist - Reality vs utopia (rivers)(sabotage concept records 2008)

 

Παραδίδει μαθήματα φωνητικής στις σχολές της Αθήνας και της Καλλιθέας.

 

Επισκεφτείτε το site της Σοφίας www.sofiasarri.comVideo

Η αγαπημένη μου μουσική

Τα blogs μου


2015-03-13 15:15

Η σημασία της δημιουργίας μουσικής στην εξέλιξη κάθε μουσικού.

Πάντοτε η ενασχόληση με τη μουσική αποτελούσε το βασικό μου πλάνο διαφυγής από οτιδήποτε με απασχολούσε. Τόσο ως ακροατής περνώντας ώρες ατελείωτες ακούγοντας δίσκους, γεμίζοντας με μουσική τα αυτιά μου ως αντίδραση προς κάθε άλλο...