Σάκης Μωΰσίδης

  • Drums

Σάκης Μωΰσίδης

Από την πρώιμη παιδική του ηλικία, η κλίση του στην μουσική και ειδικότερα στα τύμπανα είναι εμφανής. Έτσι, σε ηλικία 9 ετών γίνεται μέλος της τοπικής φιλαρμονικής ορχήστρας με μαέστρο τον Χρήστο Μπαλανίκα.
Εκεί είναι και η πρώτη επαφή με τις νότες, το πεντάγραμμο, τις αξίες και γενικότερα την κλασσική παιδεία της μουσικής. Παραμένει μέλος της για 10 συναπτά έτη και συνεργάζεται με αξιόλογους μαέστρους, τους Αναστάσιο Πούλιο και Δημήτριο Τσιαβέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία του με την φιλαρμονική υφίσταται μέχρι και σήμερα.
Σε ηλικία 15 ετών κάνει ακόμα ένα βήμα για την περαιτέρω εκμάθηση των τυμπάνων και παρακολουθεί μαθήματα στη μουσική σχολή της πόλης,με διευθυντή τον Δημήτριο Τσιαβέ και δάσκαλό του στα ντραμς τον Γιάννη Μακρυγιάννη. Η φοίτηση στην σχολή διαρκεί δύο χρόνια, όπου παράλληλα με τα ντραμς λαμβάνει και βασικές γνώσεις στην κλασική θεωρία της μουσικής.
Στην διάρκεια αυτών των ετών καταφέρνει να ξεκινήσει επαγγελματικές εμφανίσεις με την πρώτη ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε εκεί. Επηρεασμένος από την ελληνική ροκ σκηνή της εποχής, τη grunge και punk rock μουσική, ηχογραφεί τότε και το πρώτο της άλμπουμ.
Η πορεία του τον φέρνει στη Λάρισα, όχι πολύ μακριά από την πόλη του, αλλά αρκετά μακριά ώστε να ξεκινήσει μόνος του την εξερεύνηση του στην μουσική και στα ντραμς ειδικότερα. ROCK, GRUNGE, PUNK ROCK, METAL, NU METAL, PROGRESSIVE METAL. Οι μουσικές που ακόμα εκπροσωπεί.
Το 2000 δημιουργεί τους ''DIVISION BY ZERO'', μια progressive rock μπάντα με την οποία πραγματοποιεί πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και μαζί κυκλοφορούν το cd τους, το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τύπο, ραδιόφωνο και κοινό.
Μετά τη διάσπαση της μπάντας, το 2004, δημιουργούνται οι ''KARRO'', με τους οποίους εμφανίζεται σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, αποσπώντας αξιόλογες κριτικές με το ep τους ''out of nine''.
Ακολουθούν κάποια χρόνια ενασχόλησης με ηχογραφήσεις για έτερους μουσικούς και παράλληλα πειραματισμού με μπάντες διασκευών της παγκόσμιας δισκογραφίας.
Έτσι λοιπόν, το 2017 γίνεται μέλος των ''MINORFASE'', συνεργασία που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα, με heavy rock, stoner ήχο, με έντονη παρουσία σε συναυλίες και φεστιβάλ, και ένα ακόμα άλμπουμ στο δυναμικό του. Το "five symptoms of spiritual awakening''.
Το 2018 η ακόρεστη δίψα του για μάθηση τον φέρνει στo Lab Music Education της Λάρισας όπου και κάνει μαθήματα ακόμα και τώρα με τον διακεκριμένο ντράμερ Κώστα Μυλωνά.
Τελειόφοιτος του ''ROCK SCHOOL'' ξεκινά, παράλληλα με την δική του εκπαίδευση, και έναν νέο κύκλο, αυτόν της μετάδοσης, πρωτίστως αγάπης και συνάμα γνώσης, στους επόμενους.


Video


Σάκης Μωΰσίδης

Από την πρώιμη παιδική του ηλικία, η κλίση του στην μουσική και ειδικότερα στα τύμπανα είναι εμφανής. Έτσι, σε ηλικία 9 ετών γίνεται μέλος της τοπικής φιλαρμονικής ορχήστρας με μαέστρο τον Χρήστο Μπαλανίκα.