Κώστας Γιαξόγλου

  • Keys

Κώστας Γιαξόγλου

Ο Κώστας Γιαξόγλου γεννήθηκε το 1975 στη Σπάρτη.
Το 1996 έρχεται στην Αθήνα για σπουδές στη Θεατρολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστηριοποιείται σε θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα μέχρι το 2002.
Συνεργάζεται με σχήματα και καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Παναγόπουλος, η “Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων”(1996-1999), “Apurimac” (1997-2002), Απόστολο Ρίζο, Απόστολο Καλτσά και άλλοι.
Παίρνει τα πρώτα μαθήματα στην τζαζ στο Ωδείο Φ.Νάκας με τον Παντελή Μπενετάτο.
Είναι απόφοιτος της σχολής τζαζ του Ωδείου Athenaeum (1998-2001) με καθηγητές το Γιώργο Κοντραφούρη, τον Σύλβιο Σύρρο, τον Ζακ Σαμουήλ, τον Γιώργο Κατσάνο.
Το 2004 γίνεται δεκτός στο Τζαζ Τμήμα του Κονσερβατορίου του Αμστερνταμ στην Ολλανδία από όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2008. Εκεί πήρε μαθήματα από τους σημαντικούς πιανίστες Karel Boehlee, Hans Vroomans, Κris Goessens, Randal Corsen, Ferial Karamat Ali μεταξύ άλλων.
Εχει συμμετάσχει στα masterclasses των Barry Harris, John Taylor, Antonio Farao, Nelson Faria και Kiko Freitas κ.ά.
Στην Ολλανδία έγινε ενεργό μέλος της latin-jazz σκηνής του Amsterdam παίζοντας πιάνο στο γκρουπ Tropicaliente του Fernando Lobato (2005-2008) ενω δημιουργεί σε συνεργασία με τον Canek Cabrera των Los De Abajo την salsa band Los Borrachos del Barrio (2008). Είναι μέλος του τζαζ γκρούπ της Zosja El Rhazi (2007-2008) ενω κάνει αρκετές εμφανίσεις στη τζαζ σκηνή του Άμστερνταμ.
Εργάζεται επίσης το 2007 ως συνοδός πιανίστας και group coacher.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008 συμμετέχει ενεργά στην ελληνική σκηνή της τζαζ επιστρέφοντας ως ενεργό μέλος του βραβευμένου Poly Quartet του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου παίζοντας ζωντανά και ηχογραφώντας με πολλά σχήματα και μουσικούς όπως ο Γιάννης Παπαναστασίου, Παναγιώτης Ανδρέου, Μάνος Θεοδοσάκης, Τάκης Πατερέλης, Δήμητρης Τάσαινας, Ελένη Βαλεντή, Αγγελική Μαρίνου, Στέλιος Χατζηκαλέας, Βασίλης Ξενόπουλος. Συμμετέχει στους Eva and the Apples της Εύας Κοτανίδη.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές όπως το Παράφωνο, Αλάβαστρον, Bacaro, Dizzy Miles, Κεραμείο, Αφρικάνα, Γυάλινο Μουσικό Θεάτρο upstairs, Duende σε φεστιβάλ όπως το Play Festival στο Βέλγιο (2007-2008), Zante Jazz Festival (2009) με το Γιάννης Παπαναστασίου Quartet και το Poly Quartet και το Tinos Jazz Festival (2009) με τους Jazz Police του Μ.Θεοδοσάκη.
Το 2008 συμμετείχε ως πιανίστας στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου “Bossanova” σε σκηνοθεσία Κων/νου Ρήγου και μουσική επιμέλεια Δημοσθένη Γρίβα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Τον Οκτώβρη του 2013 συνεργάστηκε ως πιανίστας και assistant arranger στο μιούζικαλ Cabaret του Κων/νου Ρήγου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Από το 2009 ως το 2011 ήταν καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας ενώ το 2010 και 2011 διοργάνωσε το Kalamata Jazz Festival.
Από το 2012 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μουσικός και ως εκπαιδευτικός στην Α’βάθμια Εκπαίδευση.
Το project στο οποίο συμμετέχει αυτή τη στιγμή είναι το κουιντέτο Undercover Valentines με την Ελένη Βαλεντή.

Παραδίδει μαθήματα πιάνου στις σχολές της Αθήνας και της Αγίας Παρασκευής.Video