Γιώργος Ζαμπακάς

  • Drums

Γιώργος Ζαμπακάς

Κατά κόσμον γνωστός ως "τρικαλέρο" γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και μεγάλωσε στα Τρίκαλα όπου είχε την πρώτη του επαφή με τα drums το 1999 κάνοντας μαθήματα με τον Στέλιο Καραγιώργο.
Υπήρξε μαθητής του Νίκου Σκομόπουλου στο ωδείο "Φίλιππος Νάκας". 'Έπειτα συμμετείχε στο "Jazz Atelie" στο ωδείο "Athenaeum" με τον Σύλβιο Σύρρο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Modern Music School Ηρακλείου υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης έχοντας αποκτήσει εμπειρία στο studio recording
Έχει συνεργαστεί με τον Christopher Linard Jackson, Ilse Huizinga, Wish Upon A Star, Μπάμπη Τυρόπουλο, Αστέρη Παπασταματάκη, Γιώργο Λιμάκη, Μάνο Λιδάκη, Γιάννη Ψαρουδάκη, Δημήτρη Βασιλάκη, πάνω στη rock, pop, jazz-rock, funk, experimental, fusion και rhythm 'n' blues μουσική και ελληνική μουσική καθώς και με αρκετούς Κρητικούς καλλιτέχνες.
Έχει συμμετάσχει στο δίσκο "Όλα από την Αρχή - Σάκης Σακελλαρίδης (2014)" και στο "Lost Luggage - Checking Out (2003)".
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, τον Παναγιώτη Ανδρέου και σε επιμορφωτικά σεμινάρια διδακτικής - παιδαγωγικής της μουσικής και σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας από το τμήμα επιμόρφωσης του Modern Music School International με τον Sebastian Quirmbach.
Παραδίδει μαθήματα drums στη σχολή του Ηρακλείου Κρήτης.Video