Δανάη Παλάκα

  • Drums

Δανάη Παλάκα

Η Δανάη Παλάκα γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1988, είναι drummer,μουσικός και δασκάλα. Εργάζεται ως session μουσικός σε μουσικά σχήματα και άλλα projects.

Μετά από μερικά χρόνια κλασσικών σπουδών πιάνου, που ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, άρχισε να ασχολείται με τα drums. Αρχικά έκανε κάποια μαθήματα με τον Γιάννη Καρρά και έπειτα συνέχισε με τον Γιώργο Κατσίκα. 

Στη συνέχεια, παρακολούθησε το Επαγγελματικό Πρόγραμμα του Lab Music Education το οποίο και ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2018. Ταυτόχρονα με το επαγγελματικό πρόγραμμα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τον Δημήτρη Κλωνή.

Ακόμη, έχει παρακολουθήσει σεμιναριακά μαθήματα drums με τους Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Μιχάλη Καπηλίδη, Mark Guiliana, Κώστα Αναστασιάδη,Gergo Borlai, Γιώργο Κόλλια, Ralf Gottlieb, Καλλίστρατο Δρακόπουλο, Virgil Donati, Dave Weckl και έχει συμμετάσχει στην ομάδα κρουστών Ηχόδραση του Νίκου Τουλιάτου.

Έχει συμμετάσχει σε μουσικά σχήματα με τα οποία έχει παίξει σε venues και φεστιβάλ Ελλάδας και εξωτερικού. Με το project Dervisis (fka Kid Flicks), Post Lovers και Microondas στα: Eurosonic Noordeslang Fest(Ολλανδία), Glimps Festival(Βέλγιο), Φεστιβάλ Φέγγαρος (Κύπρος), Saristra Festival(Κεφαλλονιά), ΨΧ Festival(Αθήνα, Θεσσαλονίκη), και σε venues όπως το Ίδρυμα Κακογιάννη, Gagarin205, Mecra (Κωνσταντινούπολη), Bonefooi (Βέλγιο).

Έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις: Kid Flicks (Klik Records 2014), Post Lovers-Post Lovers (Inner Ear t.b.r) και στο soundtrack της ταινίας μικρού μήκους Mousehole του Georgi Svetlomirov. Ακόμη,συμμετείχε σε μία από τις οπτικοακουστικές παραστάσεις του Lee Renaldo, στην Αθήνα.

Είναι επίσης κάτοχος Πτυχίου Πιάνου(2015) και Πτυχίου Αρμονίας (2005) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα βιολοντσέλου, διδασκαλίας του συστήματος orff και φωνητικής.

 

H Δανάη Παλάκα διδάσκει στο LAB MUSIC EDUCATION της Νέας Σμύρνης.Video

Η αγαπημένη μου μουσική