Άννα Λινάρδου

  • Vocals

Άννα Λινάρδου

  • H Άννα Λινάρδου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1984.
  • Παράλληλα με τις σπουδές της στο ΕΜΠ απ΄ όπου πήρε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού το 2009, μελέτησε σύγχρονη φωνητική με την Αρετή Τοπουζίδη.
  • Από το 2008 που ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά έως σήμερα δραστηριοποιείται σε μία ευρύτατη γκάμα ρεπερτορίου που διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού τραγουδιού και εκτείνεται ως τις διάφορες εθνικές φωνητικές παραδόσεις και τις extended τεχνικές του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.
  • Έχει τραγουδήσει ως σολίστ σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, Badminton Theatre, Ωδείο Αθηνών, στα περισσότερα ανοιχτά θέατρα της χώρας και σε σε πολλές μουσικές σκηνές) στην Ευρώπη και στην Αμερική. 
  • Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη και μαέστρο Andrea Molino ως σολίστ μαζί με τον David Moss στη σύγχρονη όπερα "There is no why here" σε σκηνοθεσία Wouter Van Looy που παρουσιάστηκε στο Teatro Comunale di Bologna to 2014 και στο DeSingel της Αμβέρσας to 2015, τη Zonzo Compagnie στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μουσικού φεστιβάλ για παιδιά Big Bang, την Καμεράτα, το Μουσικό Σύνολο "Μάνος Χατζιδάκις", τον Λουκά Καρυτινό, τη Ζωή Ζενιώδη καθώς και με σημαντικούς μουσικούς της εγχώριας σκηνής, όπως τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Βαγγέλη Κατσούλη, τον Haig Yazdjian, τον Δημήτρη Τσάκα, τον Μ. Φραγκούλη, το Χ. Θηβαίο, τη μουσική κολεκτίβα Lüüp κ.α.
  • Είναι η φωνή των Liminal Vanguard και των Vault of Blossomed Ropes, οι οποίοι το 2014 κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα και εξωτερικό την πρώτη τους ομώνυμη δισκογραφική δουλειά (Vault of Blossomed Ropes) με τη συμμετοχή του Steve Jansen.


Video